miercuri, 5 august 2009

Digital economy

Comisia Europeana a realizat un raport dat publicitatii zilele trecute in legatura cu modul in care economia digitala poate scoate Europa din criza. Informatii detaliate pot fi gasite la:
http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=5146&utm_campaign=isp&utm_medium=rss&utm_source=newsroom&utm_content=tpa-7

Romania se gaseste pe locul 26 / 27, cu 67.6% in ceea ce priveste rata de acoperire DSL din totalul populatiei. Acoperirea scade la 24% din totalul populatiei din mediul rural (locul 24/27). Conform raportului doar 13% dintre gospodarii (locul 27/27) au o conexiune broadband ( aici am senzatia ca ceva s-a mai intamplat, in bine zic ).
Pe partea de utilizare a internetului dezastrul e la fel de mare....locul 27 cu 26% in ceea ce priveste procentul populatiei care utilizeaza cel putin 1 data pe saptamana internetul.
3% dintre cetatenii Romaniei utilizeaza portale eGuvern pentru a completa diverse formulare...mai sunt diverse alte categorii dar nu am vazut sa fim undeva mai sus de locul 20.

Concluzia e foarte clara: suntem in urma destul de tare si din acest punct de vedere. Am vazut ca ar fi ceva discutii la nivel inalt cu privire la o incercare de unificare a platformelor IT utilizate de institutiile publice. Anul acesta sigur nu vor fi bani (:)) dar macar daca s-ar hotara la o strategie de abordare a problemei si tot ar fi bineeeeeeeeeee.

0 comentarii: