luni, 27 iulie 2009

Turul Frantei 2009

A mai trecut un tur al Frantei pe langa noi cu ceva etape de varf (la propriu si la figurat) si cu un rezultat previzibil daca e sa ne luam dupa comentatori. Din ce am reusit sa vad eu in ultimele 2 saptamani senzatie e ca acest Contador e de pe alta planeta ( bun si pe munti si la contratimp > lucru destul de rar). Unicul care parea ca poate merge de la egal la egal pe munti a fost Andy Schleck dar din pacate la contratimp inca nu e suficient de bun.
De notat si cele 6 victorii ale lui Mark Cavendish ultima, cel putin, fiind de-a dreptul zdrobitoare.
Lance Armstrong s-a dovedit, in ciuda varstei si a perioadei de intrerupere, un ciclist care a reusit sa se bata pentru podium. E clar ca la anul, cel putin la nivel declarativ, v-a incerca sa se lupte pentru primul loc, cu o echipa noua si banuiesc deloc "subtire" la nivel competitiv. Pana una alta se pare ca media din USA a fost foarte incantata de reusita texanului dar mie Contador imi pare mult prea puternic ( evident daca pana la anul nu apar alte surprize >> a se citi dopaj ).
Nimic de comentat despre peisajele din Le Tour decat ca unele erau de-a dreptul fabuloaseeee si ca unii stiu sa-si faca reclama adevarata...

In incheiere, un cuvant bun si celor 3 comentatori care si-au unit fortele sa ne conduca pe plaiurile franceze si care, dupa parerea mea, au reusit intro foarte buna masura sa-i faca uitati pe cei doi Radu ( Naum & Banciu ).

0 comentarii: